Se de seneste opslag og nyheder på vores facebookside facebook-logo1

28.11.17 Landsforeningen for Børn og Forældre, kan i dag glæde sig over, at vi er blevet godkendt som praktiksted, og at vi har indgået et praktiksamarbejde med 3K-uddannelsen ved VIA University College, Aarhus. Vi glæder os rigtig meget til, at tage imod vores første praktikant pr. 1 februar 2018.

Lokal forening arrangerer juleaften for børn og forældre

Publiceret 

“Landsforeningen for Børn og Forældre arrangerer både en julehyggedag den 10.december og en juleaften med alt der hører med den 24.december. Arkivfoto” Viborg Stifts Folkeblad 15. 11. 17 Læs hele artiklen – klik her

Vær med til at gøre en forskel.
LANDSFORENINGEN FOR BØRN OG FORÆLDRE søger RÅDGIVERE og andre frivillige, som brænder for at hjælpe børn og deres familier.

SKRIV EN KORTFATTET MAIL TIL lfbf@lfbf.dk med dit navn, adresse og tlf.nr. samt en kort beskrivelse af dig selv eller ring på telefon + 45 42 65 19 31 og hør mere .

I dag den 1. november 2017, er det præcis 1 år siden, at Landsforeningen for Børn og Forældre åbnede, og havde vores første rådgivning.

I dag, præcis 1 år senere, mere end 300 individuelle rådgsøgende på landsplan, mere end 700 opkald, 14330 følgere, 89831 besøg på vores hj. side, 39 bisidninger, 23 nye dygtige faguddannede rådgivere, snarligt 2 nye rådgivningscentre, samt 3 børnegruppeforløb senere, sidder vi her med en stor klump i halsen, og er utrolig taknemmlige, ydmyg og stolte.  

Dette vil vi gerne fejre med jer, og vil i den forbindelse trække lod om 3 stk. gavekort til Rema 1000, på hver 500 kr, som kan indløses i hele landet. Et af disse gavekort er sponsoreret af Rema 1000 på Koldingvej i Viborg, som støtter op omkring vores arbejde lokalt- såvel som på landsplan. For at være med i lodtrækningen- gå til vores facebookside ved at klikke her
Lodtrækningen bliver offentliggjort onsdag den 22. november 2017 på vores facebookside.

30.10.17 Vi er super stolte over vores arbejde i Landsforeningen for Børn og Forældre!
Hver dag i vores arbejde- gør vi en forskel!
Det er der kommet denne artikel ud af:

DEN HEMMELIGE KLUB

AF: JULIE GOUL SVENDSEN
Publiceret, Viborgs Stifts Folkeblad, 30. oktober 2017 kl. 16:30

UDDRAG FRA ARTIKLEN:
“Trivselsgrupperne kalder de projektet, som er sat i verden i et samarbejde mellem Viborg Kommune, skolens AKT-lærer (adfærd, kontakt og trivsel, red.), Landsforeningen for Børn og Forældre og en lokal trivselspilot – de to sidstnævnte er begge frivilligt funderet.”

LÆS MERE HER (åbnes som pdf.fil): Den hemmelige klub _ Bjerringbro _ viborg-folkeblad

26.10.17 Dorte fra Landsforeningen for Børn og Forældre, afholder i dag foresamtaler med forældrene til de børn, der i uge 45 starter i vores nye pilotprojekt. Dette pilotprojekt indebærer børnegrupper til børn der befinder sig i en skilsmissesituation eller samlivsophør.
Landforeningen for Børn og Forældre, er allerede godt igang på Egeskovskolen i Bjerringbro og vi håber på muligheden for, at kunne udbrede dette koncept til endnu flere skoler i Viborg Kommune.
For som et af de børn -der går i vores allerede etablerede børnegrupper siger:

“Jeg ville ønske, vi skulle gå i denne gruppe hele året. Det er så dejligt med et sted, at snakke om det hele”.

25.10.17 Landforeningen for Børn og Forældre har hertil aften haft den store fornøjelse, at deltage i et forældrearrangement i SFO’en på Stoholm Skole. Dette arrangement omhandlede overordnet set emnet skilsmisse, samlivsophør og hvordan man som pædagog og lærer kan hjælpe- både børn og deres forældre i denne komplekse situation. Aftenen var arrangeret af en pædagogstuderende, som har ydet en kæmpe indsats for, at få dette stablet på benene..! Et kæmpe tak til de forældre der deltog hertil aften, og stor ros og anerkendelse til den pædagogstuderende. Tak for god dialog, sparring og nye muligheder…. Herunder muligheden for børne og voksengrupper..!

24.10.17 Landsforeningen for Børn og Forældre er igen inviteret til, at afholde oplæg/forelæsning omkring frivillighed, styrkelse af de studerendes kompetencer til at arbejde tværprofessionelt, tværsektorielt og innovativt i fremtidens velfærdssamfund.

10.10.17 NYT SAMARBEJDE MED ENDNU EN SKOLE I VIBORG KOMMUNE
Landsforeningen for Børn og Forældre kan med stolthed og glæde informere om, at vi starter andet børnegruppe-forløb op uge 46. Dette gør vi på Houlkærskolen i Viborg Kommune, i et samarbejde med skolen og Sundhedscentret i Viborg. Dorte som er Landsforeningens første certificerede børnegruppeleder, starter første hold op, på Houlkærskolen- og vil køre denne gruppe fra uge 46 -og 10 uger frem. Landsforeningen er overvældet over den kæmpe tilslutning vi har fået, hvilket indbefatter, at vi kæmper for at starte flere børnegrupper op, på skolerne i Viborg Kommune. Vi har i den seneste tid modtaget flere henvendelser fra skoler i Viborg Kommune, samt skoler fra Midt og Nord Jylland. Hensigten er, at vi i takt med, at vi får uddannet børnegruppeledere, samt økonomisk støtte til vores børnegrupper, vil tilbyde skoler certificerede børnegruppeforløb. Læs mere om børnegrupper her

04.10.17

Landsforeningen for Børn og Forældre afholder i eftermiddag deres første hjælpe arrangement for børn med skilsmisseproblemer.

Dette gør vi på Egeskovskolen i Bjerringbro, i et samarbejde med skolen, en lokal trivselspilot og Sundhedscentret i Viborg. Dorte som er Landsforeningens første certificerede børnegruppeleder, starter første hold op i morgen, og vil køre denne gruppe de næste 10 uger. Vi er overvældet over den store tilslutning vi har fået, hvilket indbefatter, at vi har måtte starte 2 grupper op i indskolingen, og vi har flere børn på venteliste, både fra indskolingen og andre årgange, samt fra andre skoler i Viborg Kommune. Vi glæder os.

http://venividiviborg.mediajungle.dk/…/frivillig-forening-…/

Vi har fået telefontider på rådgivningstelefonen.

Vores rådgivningstelefon er åben på T: +45 42 65 73 73 i tidsrummene:

Mandag til torsdag mellem 8.30-15.30 samt fredag 8.30-14.30

og ligeledes på samme tidspunkter som for personlig rådgivning: Tirsdage i lige uger fra kl. 19.00 til 21.30 samt torsdage i ulige uger kl. 19.00 til 21.30, ellers kom forbi på vores åbne rådgivningsaftener eller send os en mail på lfbf@lfbf.dk.

08.06.17 Sille Viktoria Pia Ehlert Nielsen kan kalde sig dansk mester i 24-timersløb.

Vi er meget stolte af Sille’s præstation, og endnu mere stolte over, at Sille løber som en del af Landsforeningen for Børn og Forældre. Kæmpe tillykke til Sille!.

06.06.17 Landsforeningen for Børn og Forældre deltager i dette års Folkemøde på Bornholm.
Vi vil fra fredag den 16. juni til søndag den 18, juni 2017, være at finde rundt i Allinge, hvor vi vil fortælle om vores arbejde og vi er ALTID friske på kaffedialog,  så kom hen og sig HEJ og få et knus og en kop kaffe…

Læs mere om Folkemødet her

27.04.17 Landsforeningen for Børn og Forældre har udarbejdet et forslag, der skal forbedre vilkårene for børn og forældre, der sidder klemt i en skilsmisse. Eva Pinnerup (S) er begejstret for forslaget.

Læs hele artiklen fra Viborg Stifts Folkeblad med Eva Pinnerup (S) og Landsforeningen for Børn og Forældres formand Morten Thorsøe Secher.

Læs hele artiklen her

19.03.17 Kære allesammen
Nu har 7 af vores 17 rådgivere været på bisidderkursus, og vi kan som landsforening dermed tilbyde GRATIS bisidderordning af faguddannet frivillige, til både børn, unge og voksne. Vores frivillige bisiddere er alle faguddannet, og kommer med differentierede uddannelser herunder socialpædagoger, politi, sagsbehandlere, social og sundhedsassistenter, med erfaring fra børne og ungdomspsykiatri samt socialrådgivere. Vores rådgivere har allerede været igang som bisiddere, og vi glæder os til at lytte, støtte og hjælpe mange flere børn, unge og voksne, der måtte have brug for en kompetent bisidder.

Se mere under Bisidder

11.03.17 Tusinde tak til Ulrik Wilbek for den fine anerkendelse.
Vi i Landsforeningen for Børn og Forældre er SUPER stolte og meget ydmyg!
og vi ser frem til et lokalt samarbejde, som på sigt skal udvikles og blive landsdækkende, til glæde for børn og deres forældre.

Opslag fra Ulrik Wilbek på hans facebookside – læs det her

04.03.17 Unge får mén af forældres skilsmisse

Skilte forældres konflikter kan give langvarige knæk i selvværdet, viser ny dansk undersøgelse.

Voksne unge har et lavt selvværd flere år efter, de har oplevet et højt konfliktniveau mellem deres skilte forældre. Unge fra velfungerende skilsmisseramte familier får derimod ikke de samme langvarige knæk i selvværdet, viser en ny dansk undersøgelse af SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Se mere her

03.03.17 “Statsforvaltningen bør ikke håndterer børnesager”

Tusinde tak til Bruno Skibbild Christensen, for at belyse samt perspektivere denne essentielle problematik. Og tusinde tak for de fine ord..!

Se læserbrev af Bruno Skibbild Christensen

28.02.17 Vi er stolte over og meget glade for, at blive fremhævet af en lokalpolitiker med hjertet på rette sted..!Tusinde tak til Eva Pinnerup.

Og tusinde tak til vores 17 rådgivere, som uge efter uge vælger at lytte, hjælpe, rådgive og give et knus til alle de børn, forældre, bedsteforældre og bonusforældre, der kommer og er ulykkelige og rådløse.

Se mere her: Læserbrev af Eva Pinnerup

16.02.17 Børns Vilkår har udsendt en rapport omkring svigt af børn i Danmark.

Rapporten indeholder super essentiel information, som samtidig understøtter Landsforeningen for Børn og Forældres arbejde, gennem evidens…!
Sammen KAN vi gøre en forskel… Sammen SKAL vi gøre en forskel..!

15.02.17 Landsforeningen for Børn og Forældre kan med glæde berette, at vi har indledt samarbejde med den kvindelige løber Sille Viktoria Pia Ehlert Nielsen.
Sille har deltaget i rigtig mange løb i året 2016, og året 2017 er ingen undtagelse. 2017 byder på mindst lige så mange løb samt hårde prøvelser, herunder bla. deltagelse i DM 24 timers løb i Sæby.

Sille er 34 år og bor sammen med Niels og er mor til Jakob på 9 og Laust på 10 år. Hun arbejder med en særlig tilrettelagt indsats ift. unge med problemer udover ledighed. Desuden studerer Sille jura på Syddansk Universitet.

Sille løber for Landsforeningen for Børn og Forældre, hvilket indbefatter at man kan følge hende i forskellige løb i 2017 – Se mere – KLIK HER.
Vi er både stolte og ydmyg over dette samarbejde og hepper på Sille.

07.02.17 Så har vi igen været på Christiansborg, hvor Landsforeningen for Børn og Forældre har holdt møder med udvalgte partier.

Emnet er stadig, hvordan man får implementeret en tidlig tværfaglig indsats, samt sikre det enkeltes barns trivsel, med udgangspunkt i en ny forældreansvarslov.

En spændende og gensidigt inspirerende dag.

01.02.17 Landsforeningen for Børn og Forældre, kan med glæde fortælle, at vi har indledt samarbejde med Frivilligcenter Viborg, De Frivilliges Hus, Vesterbrogade 1, 8800  Viborg, hvilket blandt andet betyder, at I fremover kan finde os her, når I søger personlig rådgivning.

Se mere på www.frivilligeshus.dk

30.01.17 Landsforeningen for Børn og Forældre støtter Danmarks indsamling, og byder derfor på en frokost med Børne- og Socialminister Mai Mercado.

Frokost med Mai Mercado på Krogs Fiskerestaurant (Kbh) –

Til fordel for Danmarks Indsamling.

28.01.17 Landsforeningen for Børn og Forældre, kan med glæde fortælle, at vi har indledt samarbejde med Maiken Lund, som er uddannet psykolog. Maiken har bl.a. erfaring fra Børne- og Ungdomspsykiatrien. Maiken vil indgå, som en del af Landsforeningens ekspert team, ift. rådgivning, samt give sit besyv med ift. aktuelle sager. Desuden vil det også være muligt, at kontakte Maiken direkte, i forbindelse med konkrete spørgsmål og aktuelle sager.

Se mere på maikenlund.dk

21. 01. 17 Landsforeningen for Børn og Forældre, kan med glæde fortælle, at vi har indledt samarbejde med Dorte Marnow Villadsen, som er børne og ungdomskonsulent. Dorte er uddannet socialpædagog, og har bla. tidligere arbejdet som fraværskonsulent i Viborg kommune, samt hjemmevejleder i Silkeborg kommune. Dorte vil indgå, som en del af Landsforeningens ekspert team, ift. rådgivning, samt give sit besyv med ift. aktuelle sager. Desuden vil det også være muligt, at kontakte Dorte direkte, i forbindelse med konkrete spørgsmål og aktuelle sager.

Se mere på dortevilladsen.dk .

14.01.17 Da Landsforeningen for Børn og Forældre har indgået et samarbejde med Frivilligcenter Viborg (De frivilliges hus www. frivilligeshus.dk),  flytter vi rådgivningslokaler pr. 1. februar 2017.

I den forbindelse ÆNDRER VI LIDT PÅ TIDSPUNKTERNE FOR PERSONLIG RÅDGIVNING.
i LIGE UGER holder vi stadig åbent om TIRSDAGEN.
i ULIGE UGER holder vi åbent om TORSDAGEN.

Begge dage vil TIDSPUNKTET for rådgivningen forblive som tidligere kl. 19.00 til 21.30.

01.01.17 Teamet bag Landsforeningen for Børn og Forældre, vil ønske jer alle et godt nytår.
Vi vil se tilbage på 2016, med glæde og med stor respekt til alle de rådsøgende, der har valgt at søge rådgivning hos os.
Året 2017, byder på mange nye og spændende udfordringer, nye kollegaer, samt nye rådgivningscentre, i både Jylland og på Sjælland.
Tusinde tak for al jeres opbakning og tillid.
Vi er glade, vi er stolte, men vi er også ydmyg…

Kærligst og godt nytår
Landsforeningen for Børn og Forældre

08.12.16 Onsdag den 30. november 2016, havde vi interessante møder med udvalgte politikere på Christiansborg, hvor vi fortalte om vores arbejde med børn og forældre og det positive samarbejde i forbindelse med samlivsophør.

Vi føler os meget priviligeret, stolte og ydmyg . Stort tak til jer, der lytter. Vi har allerede flere møder aftalt januar.

 

15.11.16 Kompleksitet vs. Forældreansvarslov. “Barnets perspektiv mangler i regeringens forslag til at revidere skilsmisseområdet” skriver Morten Thorsøe Secher.   Debatindlæg i Altinget.dk.

12.10.16 Nu er vi klar med åben rådgivning og vi starter tirsdag den 1. november 2016 kl. 19.00, se mere HER

05.10.16 Landsforeningen for Børn og Forældre, kan med glæde fortælle, at vi har indledt samarbejde med advokat Jesper Nikolajsen, fra Børneadvokaten. Jesper har tidligere arbejdet, som jurist i statsforvaltningen.
Jesper vil indgå, som en del af Landsforeningens ekspert team, ift. rådgivning, gældende lovgivning, nyt fra Statsforvaltningen, lovændringer, samt give sit besyv med ift. aktuelle sager. Desuden vil det også være muligt, at kontakte Jesper Nikolajsen direkte, i forbindelse med juridisk rådgivning.

Se mere på boerneadvokaten.com

 

30.09.16 Vi søger rådgivere og andre frivillige, se mere HER